
בחלק א‘ של הבלוג דיברנו על מה זאת אהבה אמיתית שמספקת אותנו בעומק של הלב. בחלק ב‘ המשכנו את המחשבה הזאת והגדרנו נישואין כמסגרת של יחסים שמאפשרת לנו להיות באמת אחד עם אדם אחר בלי להסתיר משהו ובלי להתבייש. אז מה המשמעות של המיניות שלנו מחוץ לנישואין ובתוך נישואין?
הכתובים אומרים לנו שני דברים חשובים על המיניות שלנו כבר בבראשית א‘ 27: וַיִּבְרָא אֱלֹהִים אֶת–הָאָדָם בְּצַלְמוֹ, בְּצֶלֶם אֱלֹהִים בָּרָא אֹתוֹ: זָכָר וּנְקֵבָה, בָּרָא אֹתָם. דבר ראשון, כולנו נבראנו בצלם אלוהים – גם זכר וגם נקבה. זה אומר שיש לנו ערך ומשמעות. אנחנו משקפים את אלוהים בחיים הארציים שלנו. דבר שני, המיניות שלנו היא חלק של צלם אלוהים בנו. היא חלק של הבריאה הטובה כבר בהתחלה, לפני החטא. היותנו זכר ונקבה הוא דבר טוב.
אנחנו נולדים במשפחות וגדלים ומתפתחים. כאשר אנחנו מגיעים לגיל ההתבגרות הגוף שלנו משתנה ומתכונן לאפשרות לבנות משפחה משלנו. לשם כך ההורמונים שלנו קצת משתגעים (שמתם לב?), אבל – חדשות טובות – הם גם נרגעים שוב.
אלוהים ברא אותנו מדהימים. יש לנו הרבה על מה להגיד לו תודה (תה‘ קלט‘ 14). בחוכמתו הוא חשב כנכון לתת לנו הורמונים שמושכים אותנו זה לזו. אבל הוא לא השאיר אותנו לבד עם זה, אלא הוא גם אמר לנו מה לעשות עם הרגשות האלו: “עַל–כֵּן, יַעֲזָב–אִישׁ, אֶת–אָבִיו, וְאֶת–אִמּוֹ; וְדָבַק בְּאִשְׁתּוֹ, וְהָיוּ לְבָשָׂר אֶחָד (בראשית ב‘ 24)
🔹 אנחנו מפתחים רגשות מיניים ומתחילים לחפש בן או בת זוג
🔹 גבר יעזוב את המשפחה שלו
🔹 הוא יתחייב לאישה איתה הוא רוצה לבנות משפחה משלו (הוא ידבק)
🔹 הם יקיימו יחסי מין (היו לבשר אחד)
המיניות שלנו משקפת את אלוהים. כמו שהוא אחד, אך לא יחיד, גם שני אנשים שדבקים אחד בשנייה הופכים לאחד, אך לא יחיד (כלומר אני עדיין אני). טוב ויפה, אבל מה נעשה עם הרגשות המיניים שלנו?
בגיל ההתבגרות כאשר ההורמונים משתגעים, וגם לאחר מכן, הרגשות המיניים שלנו לפעמים מרגישים מאוד מאוד חזקים. קשה לנו לדמיין שאפשר לחיות בלי לקיים יחסי מין או לחוות פורקן מיני בדרך אחרת. זה השקר בו כל העולם מאמין. זאת התפיסה שנמצאת בבסיס של חינוך מיני בבתי ספר וברשתות החברתיות שלנו: הרגשות המיניים שלנו מהווים צורך שאנחנו חייבים לספק.
אך אלוהים ברא אותנו עם רגשות שמעידים על צורך. אתם רואים את ההבדל? הרגשות לא מהווים צורך, הם מעידים על צורך. על איזה צורך מעידים הרגשות המיניים שלנו? על הצורך להיות בקשר אינטימי עם אנשים. אנחנו לא חייבים פורקן פיזי, למרות שהוא דבר יפה ומקרב במסגרת הנכונה. אנחנו זקוקים לקשר אמיתי עם אנשים – עם משפחה, עם חברים וגם עם בן או בת זוג (אם זה יקרה). אלוהים עיצב את המיניות שלנו כדי למשוך אותנו לקשר. קודם כל קשר של לב אל לב. בתוך מערכות יחסים עם משפחה וחברים אנחנו יכולים לחוות סיפוק רגשי אמיתי. שם מכירים אותנו ואוהבים אותנו כמו שאנחנו. אסור לנו לשכוח שנישואין הם לא מטרת חיינו. להידמות למשיח ולהיות אחד איתו – הם מטרות החיים ויתנו סיפוק ואושר אמיתיים.
העולם מקדם תפיסה שמצמצמת את המיניות לצורך גופני בלבד. לפי התפיסה הזאת מיניות בריאה היא להיות חופשיים לגמרי ולפעול בהתאם לחשק המיני שלנו. כדי לוודא שנרגיש טובים לפני, במשך וגם אחרי קיום יחסי מין, התנאי החשוב ביותר הוא רצון הדדי נלהב של שני בני הזוג. במיטבה, הגישה הזאת גם מוסיפה שכדאי לקיים יחסי מין בתוך מערכת יחסים עם אמון והיכרות, אבל אם בא לכם סטוץ, אין בעיה.
לפי התפיסה הזאת הרגשות המיניים שלנו מובילים אותנו לסיפוק של הצורך הגופני. וזה מובן. יותר קל להשיג את המטרה הזאת, מאשר קרבה אמיתית בתוך מערכת יחסים, כי כולנו חוטאים. והחטא מפריד בינינו. אם לא מטפלים בחטא, אז הדבר הכי טוב שאנחנו יכולים להשיג, זה “מיניות בריאה“. זה לא דבר רע בפני עצמו. אבל הסיפוק מתוך מיניות כזאת הוא זמני. אנחנו כל הזמן בחיפוש אחרי עוד. זה קצת כמו להגיד לאדם רעב שאפשר לאכול מה שבא לו – חטיפים, ממתקים, קינוחים… זה באמת עוזר באותו רגע. אבל הרעב יחזור, והגוף יתחיל להרגיש את ההשלכות של אכילה לא מזינה באמת.
בתפיסה של הכתובים המיניות הזוגית היא רק הדובדבן על הקצפת של העוגה. היא הביטוי הפיזי של מציאות נפשית: עירומים ללא בושה. עירומים כאלו לא כוללים רק את הגוף, אלא את כל החיים שלנו. הם דורשים התחייבות, נאמנות והקרבה משני הצדדים. אך הסיפוק מתוך מיניות זוגית כזאת לא רק גופני, הוא גם נפשי. מיניות כזאת נותנת לנו טעימה של האיחוד הנצחי בין ישוע לכלתו, כי כמו שהמשיח מסר את עצמו למען השמחה, גם גבר ואישה בנישואין מוסרים את עצמם למען השמחה של איחוד עמוק ואמיתי ומספק.
🔹 למדו לחיות מסופקים גם ברווקות – נישואין הם ברכה, אבל הם לא המטרה הסופית של החיים. המטרה שלנו היא לחיות לאור האמת של אלוהים, בין אם ברווקות ובין אם בזוגיות.
🔹השקיעו כבר לפני הנישואין לגדילה הרוחנית שלכם. מי שמכיר בחטא בתוך הלב שלו, ומתאמן להודות בו ולחזור בתשובה, יהיה יום אחד בן זוג ראוי.
© מא–מין 2025
התשובה לשאלה הזאת היא מצד אחד מאוד פשוטה ומצד שני היא ראויה להסבר מפורט. התשובה הפשוטה היא שכולנו מתמודדים או
בתרבות שבה אנחנו חיים, המין מוגדר כצורך והתשוקות כזהות שלנו. כל אחד מאיתנו פוגש יומיום מסרים שגויים לגבי מיניות ומגדר
האם תהיתם אי פעם למה כל כך קשה לנו לדבר על נושאים כמו מיניות, משיכה ותשוקה? אנחנו חיים בעולם של